Er Nonstick Pans sikkert? Sandheden om dette populære køkkenudstyr

- Nov 06, 2018-

Så hvad er nonstick køkkengrej, præcis? Ifølge Lisa McManus, Executive Testing og smagsredaktør for America's Test Kitchen , er en nonstick pan typisk lavet af aluminium, og den er enten belagt med polytetrafloroethylen eller PTFE (Teflon er et navnemærke af denne coating) eller har keramik påført pan uden PTFE.

ER SÅDANNE PANSER SIKKER AT BRUGE?

Mens der plejede at være bekymring over muligheden for at indtage Teflon belægning, hvis det flakede ud af gryden, fortalte McManus i dag, at producenterne nu er blevet meget gode til omhyggeligt at binde Teflonen til panden, så den ikke kommer ud. Selv om nogen skulle spise en flake, ville det dog ikke være skadeligt.

Problemet kommer, når Teflon opvarmes over 600 grader, hvorefter det frigiver røg, der er potentielt farlige. "Det er usandsynligt, at det kommer til 600 grader i almindelig madlavning," forklarede hun og bemærkede, at der som en sikkerhedsforanstaltning kan kokke tilføje noget olie til deres pande, som vil ryge 400 grader før forvarmning. Røgen ville være en tidlig indikator for, at en pande bliver for varm.

Stegepande Teflonbelagte pander er sikre, medmindre de opvarmes til over 600 grader. FeaturePics lager

Hun rådede også aldrig til at sætte en pande på højt og lade det stå uden opsyn og bemærke, at uovervåget madlavning er nr. 1 årsag til husbrande i USA

Hvis en person indånder dampe fra nonstick køkkentøj, siger American Cancer Society , at den eneste risiko oplever influenzalignende symptomer, men der er ingen andre kendte risici for mennesker.

Shelly Velez, chef på Pillbox Tavern og Nautilus Tavern fortalte i dag, at hun altid bruger en træske eller plastik for at undgå at ridse Teflon, bare for at være ekstra forsigtig. Ved hjælp af en hårdere spatel eller en hvilken som helst type metal vil der øges sandsynligheden for ridser eller skraber.

ALTERNATIVER TIL TEFLON PANTER

Mens keramiske pander ikke har de samme rapporterede sikkerhedsproblemer, der kommer med PTFE-brug, sagde McManus, da de testede pander i America's Test Kitchen, at de fandt, at disse belægninger ikke holdt op samt Teflon-panderne. "Du vil have noget, der vil vare længere end et par uger," sagde hun.

støbejern stegepande Støbejern kan være et alternativ til at bruge nonstick pander Shutterstock

For andre alternativer til PTFE-belagte pander, sagde McManus kokke kan bruge støbejern eller kulstofstålpander. "Når du bruger dem, vil du opbygge krydderierne, der knytter sig til metalet og bliver en naturlig nonstick belægning," forklarede hun, selvom hun sagde, at de aldrig vil være som nonstick som Teflon.

Tjek vores anmeldelse af Lodge cast iron pan, hvis du leder efter en billig løsning.

FRA EGGER TIL FISK: BEDSTE BRUGER TIL NONSTICK COOKWARE

Mens nonstick pander kan være praktisk, er de ikke rigtige for alle former for madlavning. Der er flere fødevarer og retter, som de er ideelle til, især dem, der er følsomme og mere tilbøjelige til at bryde, når de placerer en spatel under.

"De er en frelser i kokkens verden, når det kommer til ægkoge. Ingen af os ville komme igennem vores madhouse brunch tjenester uden dem! "Christina Pancheri, chef for Californien spisesteder Miss B's Coconut Club og Park 101 , fortalte i dag fødevarer. Velez sagde dog, at hun foretrækker at lave mad i rustfrit stål, når man laver æg, fordi de fungerer godt og er nemme at rengøre.

Stekt æg på stegepande Shutterstock

Andy Weiss, chef for The Smoking Gun i San Diego, siger, at han elsker at bruge nonstick pander til at lave fisk, især skin-on fisk, og anbefaler at bruge lidt, hvis nogen, olie, når man laver madlavning med pander.

McManus tilføjede, at de også er gode til omrøring fryser for at holde de "forkælet" eller brune rester af rester fra kogning af kød og grøntsager, fra at holde fast i gryden og brænde. Når du bruger en nonstick-pande, holder fonden fast ved mad og ikke panden.