Kinesiske FM siger Kina villig til at uddybe All-around samarbejde med CELAC

- Sep 27, 2018-

5bac33f7a310eff368fedac9.jpeg

FN - kinesisk stat rådmænd og udenrigsminister Wang Yi tirsdag sagde Kina er villig til at arbejde sammen med Fællesskabet af latinamerikanske og caribiske stater (CELAC) til at uddybe deres all-round samarbejde og en fire-punkts forslag til målet.

Wang bemærkninger under mødet med udenrigsministrene fra CELAC "Kvartetten."

Kvartetten består af nuværende, tidligere og kommende roterende formændene for CELAC, samt den nuværende roterende stol af caribiske Fællesskab (CARICOM).

I de seneste fem år, kinesisk formand Xi Jinping har betalt tre besøg i Latinamerika og mødtes med lederne i næsten alle lande har diplomatiske forbindelser med Kina i området, sagde Wang, at bemærke, at den omfattende kooperative partnerskab mellem den arbejdsmarkedets parter har trådt ind i en ny fase.

Efter mere end tre års udvikling, Kina-CELAC Forum er blevet en større platform for begge parter at gennemføre omfattende samarbejde og tjener som en stærk støtte til bygningen af et fællesskab af fælles fremtid for Kina og CELAC, sagde Wang.

Specifikt, fremsat den kinesiske udenrigsminister en fire-punkts forslag til uddybning all-around samarbejdet mellem de to sider.

Først, de to parter bør føre deres samarbejde med politisk konsensus, fremme gensidig forståelse og støtter hinanden core interesser og bekymringer, Wang sagde, opfordrer til en fastere holdning imod unilateralisme og handelsprotektionisme og støtte til multilateralisme og frihandel system.

Andet, konkrete foranstaltninger skal træffes til at optimere deres samarbejde. Begge sider bør fremskynde tilpasningen af deres udviklingsstrategier, uddybe deres pragmatisk samarbejde på forskellige områder og fremskynde gennemførelsen af bælte og Road-initiativet (BRI) i området, sagde Wang.

For det tredje, kaldet Wang på de to sider at styrke people to people bond ved at styrke samarbejdet på områder som uddannelse, teknologi, kultur, teenagere, turisme, medier og hygiejne.

For det fjerde sagde de to sider bør perfekt mekanisme inden for rammerne af forummet for Kina-CELAC til at beskytte deres samarbejde, Wang.

Næste år markerer femårsdagen for etablering af Kina-CELAC Forum. Kina håber, at begge parter tager årsdagen som en mulighed for at forbedre forum, for at bidrage til bedre udvikling af Kina-CELAC forbindelser.

Kvartetten udenrigsministrene udtrykt den CELAC vilje til at samarbejde med Kina for at gennemføre resultaterne af det andet ministermøde i Kina-CELAC Forum og udvide deres samarbejde på områder af handel, investeringer, fattigdomsbekæmpelse, innovation og infrastruktur konstruktion.

CELAC værdsætter den Kina-foreslået BRI. Indarbejde CELAC i opførelsen af initiativet vil medføre konkrete fordele til de to parter, ifølge kvartetten udenrigsministre.

Som repræsentant for engelsk-talende caribiske lande, gentog Jamaica, den nuværende roterende stol af CARICOM, deres tilslutning til ét-Kina-politikken.